Žinau žinau, kad rugsėjis ne tik obuolių pyragų, mokyklos pradžios, bet šiais metais ir krepšinio mėnuo. Aš tik noriu priminti specialų receptą, kurį sukūriau būtent šiam čempionatui.
Nors žiūrėdami krepšinį siekiam greitai paruošiamo valgio, bet atkreipkit dėmesį – dabar pats geriausias laikas valgyti daržoves, juk daržai, sodai lūžta nuo jų, tad siūlau stebint rungtynes daugiau kramsnoti morkų, o ne bulvių traškučių, o viską gardžiai užsigerti obuolių kompotu. Ir net daržovių troškinys, tinkamai supakuotas, gali tapti puikiu užkandžiu krepšinio aistruoliams, todėl ir siūlau pasigaminti kesadiliją arba tortiliją.
Aš vis raginu išmėginti pomidorų brusketą, tikrai žinau, kad šiltnamiuose dar yra vienas kitas saulės nubučiuotas pomidoras, todėl būtinai pabandykite, jei dar negaminote. Kita proga taip skaniai valgyti šviežius, prinokusius pomidorus gali pasitaikyti tik kitais metais 🙂
Taip pat niekada neprašausite pro šalį ir su baklažanų pagardu, kuris labai tinka valgyti su lavašo traškučiais.
Su daržovių lazdelėmis dar labai tinka žemės riešutų humusas – mmmmm, kaip skanu.
Tegul šie metai būna kitokie!
O gal ir jūs turite pasidalinti kokiomis puikiomis idėjomis, kuo keisti bulvių traškučius per krepšinį? O gal jo visai nežiūrite, nes „nelaiko nervai“? O gal geriate mėtų ar melisų arbatą ir visai nieko tuo metu nevalgote? 🙂
daznai uzkandziaujam, sekancias varzybas pasinaudosius jusu receptukais.
As tai siulau dar I humusa I lasinti Volokardino 15 lasu.Tai butu tinkamas krepsini ziurint:)
Volokardino nepardvinėja LT jau koks 300m 🙂 siūlau kokių valerejonų ar tai keltą xanaxo…vietoj pabarstų 😀
pardavineja kaip ir seniau 🙂
Galbūt keistokai nuskambės, tačiau tikrai gaivu ir skanu yra saliero stiebu griežinėliai, mirkomi į lydyto surelio „padažą“, pagardintą šviežiu baziliku.. 🙂
[…] štai vakar kalbėjom apie krepšinio žiūrėjimo užkandžius, ir va cukinijų lazdelės liko pamirštos visai […]
Musu seima megsta vytintas zuvytes :D, keistokai skamba :D, mes ju negaminame, tiesiog nusiperkame, valgo net mazametes dukros 🙂 O nesenai per Rusijos kulinarini sou maciau labai patrauklu uzkanduka su tortilijom, o dare taip: tortilijas graziai supjaustytas trikampiukais imerke keletui sekundziu i karsta alieju, isemus nusausino ir sugere riebalus servetele , tortilijos gavosi tarsi cipsai, padaziukas buvo „blue cheese“, bet dare ji ne tiesiog is pelesinio surio ir grietines, taciau pelesini suri islyde siltoje grietineleje, pakaitino ant virykles viska iki vienalytes mases, stai ir viskas. Jau ismeginau si lengva greita patiekaliuka, laaabai skanu, tikras uzkandis prie bokalo alaus ar taures vyno, kazkaip per krepsini norisi gero putojancio tamsaus alaus :)))