8241
Beatos virtuvė

Joninės atrieda atidunda

(1)

Jau tas vasaros dienų lėkimas – neišmatuojamas. Tik pavasario saulė prašvito meiliai, o štai, jau ir Joninių naktis paparčio šakas tiesia, šiltu oru, laužais ir pasibuvimu drauge vilioja. O koks gi lietuviškas pasibuvimas be užtiestų stalų ir vaišių?? Kokia gi šventė, jei per barzdą nevarvėjo?? Tad kol ilgasis savaitgalis neprasidėjo ir dar neužgriuvote maisto prekių parduotuvių – traukiu ir ant stalo dėlioju Joninių šventei labai pritiksiančių patiekalų receptus. Ir gaivumui, ir sotumui, ir nežemiškam žemuogių malonumui.

Gaivumui – iš lietuviško buroko ir rugių, pagardintos kaparėlių macnumu bei saldžiarūgščio padažo lengvumu, salotos su rugiais, špinatais ir keptais burokėliais bei kapario uogomis. Paprasta pasiruošti iš anksto, gabentis į gamtą dubenyje ir tik prieš valgant pasišlakstyti kitame indelyje supiltu padažu.

Rugių, špinatų ir keptų burokėlių salotos su kaparių uogomis_Beatos virtuvė

Sotumui – kiaulienos kepsnys su baziliku ir peperonata.  Labai universalus, nes galite kepti tiek lauke, tiek orkaitėje. Ypač rekomenduoju iš anksto pasiruošti ir itališkos kilmės pepronatos, kurią taip pat lengva transportuoti ir suteikti kepsniui šiek tiek kitokio, netradicinio prieskonio. Bet puikiausiai prie šio kepsnio tiks ir lietuviškos salotos su grietine bei lauže keptos bulvės. Skaniau nebūna.

Beatos sprandinės kepsnys su peperonata

 

Dieviškam saldumui – jei jau norite visus išversti iš kojų, tai ši žemuoginė vakaro žvaigždė – tinkamas pasirinkimas. Žemuogių cheesecakes  tikrai surinks visus komplimentus ir uždainuos kartu su visų ragautojų skonio receptoriais. Juk nėra nieko tobulesnio už žemuogės raudonį, aromatą ir skonį…Būtinai išbandykite, kol anos dar raudonuoja pievose.

 

Kitas skonio dievaitis – maskarponės ir rikotos sūrio pyragas su didžiosiomis žemuogių sesėmis braškėmis. Anei visai neprastesnis ir vertas visų aplodismentų.

Beatos maskarpones ir rikotos pyragas

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. As parašė:

    As keptus burokelius prie kepsniu patiekiu – nerealiai skanu! Juos supjaustau riekelemes, tada medu su aliejum pamaisau ir juo aptepu. Skonis – fantastiskas, dingsta greitai nuo stalo 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.