Bulvės mūsų draugės… Na gerai jau gerai, prisipažinsiu, iš pradžių tikrai neplanavau dar vienos laidos, skirtos patiekalams iš bulvių. Bet vėstant orams, ima ir užsinori tų bulvių nors tu ką. Ir gali kiek nori mitybos specialistai grūmot – nu nesisvajoja lapkričio pabaigoj apie žalią salotos lapą… O va pagalvojus apie cepelinų balių su draugais ar giminėm iškart gera ir malonu pasidaro gyvent (bet gal čia taip tik man vienai??!!)

Kol kas cepelinai į mano laidą dar nebus pakviesti… Šį sekmadienį į bulves pažvelgsim kiek kitaip, šiek tiek valiūkiškai ir net urugvajietiškai. Laidoje viešės mano pažįstama urugvajietė Marisa, beje, ne tik čia auginanti keturis vaikus, bet ir puikiausiai kalbanti lietuviškai!

Beata su Marisa

Kokiais keliais Marisa atkeliavo į Lietuvą, galite pasidomėti čia, o štai mano laidoje Marisa ruoš špinatais ir dviejų rūšių sūriais įdarytas bulves. Man jos buvo tikras atradimas!

Beatos ir Marisos bulves

Aš gaminsiu bulvių pirštelius su rūkyta žuvimi, o prie jų dar sumeistrausiu gaivų padažą su cukinijomis, pankoliu ir garstyčiomis, kurį gal net ir garnyru galima pavadinti. (Paragavęs pirštelių laidos režisierius tarė: „Jau žinau, ką šį sekmadienį gaminsim kartu su vaikais“).

Jei dar niekad nekepėt žemaičių blynų, būtinai žiūrėkite laidą – prieš jus atsivers gražiausias virtų bulvių pasaulis. Tiesa, šįkart šių blynų receptas bus šiek tiek nutolęs nuo tradicinio, tad ir pavadinimą jiems daviau „Žemaičių blynai kitaip“, bet esmė išliks ta pati – skanūs, sotūs ir sušildantys blynai.

Beatos zemaiciu blynai

Jei dar liks virtų bulvių, pasiūlysiu išsikepti švilpikų ir prie jų pasigaminti nuostabų grybų ir žalių žirnelių padažą.

Ir, žinoma, pabaigai – gruzdintos bulvytės! Kaip gi be jų. Paprastas ir skanus būdas, kaip iš senelių kaime užaugintų bulvių namie pasigaminti restorano lygio gruzdintas bulvytes.

gruzdintos bulvytes

Iki susitikimo sekmadienį 10 val. per TV3.

IMG_4880

Komentarai
  1. Šis sekmadienis buvo „Beatos sekmadienis” 😀 – pietums Beatos kibinai, kadangi liko įdaro, tai vakarienei jį panaudojau įdarydama bulves su lupena (vietoj šparaginio įdaro) , o kadangi liko bulvių (išskobus bulvių vidų), tai išėjo ir keletas švilpikų 😀

Rašyti komentarą