8241
Beatos virtuvė

Filipinietė ir Hoisin vištiena su morkų ir imbiero noodles

(4)

Ar dažnai sutinkate visai naujų, jums neregėtų, nepažįstamų žmonių? Tarkime, labai dažnai gi atsitinka taip, kad sutinkate žmogų ir jau daugiau mažiau spėjate ir manote, kad žinote, ką jis veikia, kas jam patinka, kur gyvena, kokio būdo yra ir panašiai. Bet kartais būna tokių egzempliorių, kurie sujudina fantaziją ir jausmus. Štai, pavyzdžiui, aš visokių įdomių žmonių sutinku kulinarijos kursuose ar paskaitose.

Štai kažkada sutikau vieną tokią ponią. Kilmės Filipinų. Šiaip nieko ypatingo, filipiniečių nemažai yra Londone, aš dažniausiai matau moteriškes, jos paprastai dirba auklėmis, namų tvarkytojomis ir panašiai. Bet štai kartą sutikau filipinietę, kuri yra ne kokia nors tvarkytoja ar turtingųjų auklė, bet pati didelė ponia, gyvena Holland parke, jos vyras – kažkokios didelės ir senos juvelyrų kompanijos paveldėtojas (CEO). Iš pokalbio nuotrupų supratau, kad jie anksčiau gyveno Amerikoje, jis, matyt, yra britas, gyvena didžiuliame name Holland park (kainos ten prasideda tų namų turbūt nuo 10 milijonų), turi tris  sūnūs ir atskirą butą savo name auklei. Jei namuose šventė – ji samdo catering kompaniją (bet dabar mokosi ir pati gaminti, vaikšto į visokius workshopus ir t. t.). Jai yra 42 metai, bet atrodo (bent jau mano akimis) jaunesnė, garsiai šneka ir truputį didžiuojasi savo neprasta padėtimi visuomenėje, nes aš su ja persimečiau gal keturiais sakiniais, o žinau va štai kiek apie jos gyvenimą…

Po tų kinų maisto kursų mes susitikome prieskonių parduotuvėje. Aš  pirkau hoisin padažo puslitrį ir štai ji, ta ponia, man pasakė taip: pamarinuoti vištieną šitame padaže su daug česnako ir kepti ant BBQ. Aš kepiau orkaitėje su noodles, su morkomis ir imbieru. Labai gardu. To hoisin padažo tikrai yra  ir Lietuvoje. O štai Londone tai tikrai ne deficitas, man jis labai patinka. Saldus, sūrus ir prieskoningas. Labai gardus, pirmiausia aš jį gausiai naudoju keptai ančiai sukti į blynelius.

Dabar apie noodles. Kai mano draugas Martynas  kažkada buvo Londone, pareikalavo, kad jį  nuvežčiau į vietinį supermarketą, kad žmogus galėtų  prisipirkti noodles. Bet manau, kad ir Lietuvoje šito gero galima rasti, jų būna įvairiausių, šitame patiekale aš naudojau medium egg noodles, kurie greitai išverda ir tada juos belieka tik truputį sumaišyti su žaibiškai pakeptomis morkomis ir imbieru. Aš  turiu woką, bet kadangi jis užkeltas aukštai, tai ne visada spėju kaip kokia super moteris užšokti ant spintelės ir jį nusikelti (o kartais tiesiog tingiu, tiek jau to, man visai ne gėda prisipažinti), taigi, viską puikiausiai padarau keptuvėje.  Vištą  reikia pamarinuoti padaže su česnakais, tada išsikepti orkaitėje. O noodles su morkomis ir imbieru – atskirai žaibiškai pasigaminti.

Galų gale prieikime prie tos Hoisin vištienos su morkų ir imbiero noodles recepto…

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Nuostabus patiekalas! parašė:

    Patiekalas skamba nuostabiai ir lengvai padaromai. Butinai reiks pasigaminti. Tik vietoje morku, as desiu brokoli, kas kinieciu virtuveje taip pat populiaru, nes morku labai nemegstu. Man atrodo, kad turetu gautis irgi labai gerai. Dekinga uz toki paprasta recepta, as kinieciu maista labai megstu, bet kai ji gaminu tai gaunasi tep lep makalyne. Hoisin padazo turiu saldytuve, mano wok’as taip pat aukstai, tad labai supratau apie kalbi, Beata, bet gal reisk nusikelti, ir butinai labai greitu laiku isbandyti! Aciu

  2. Hoisin -teriyaki parašė:

    Patiekalas mane labai sudomino ir leidausi į to padažo hoisin pieškas. Deja, Klaipėdos akropolio maxima nuvylė. Kažin ar būtų galima jį kuo nors pakeisti, pvz. teriyaki padažu?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.