8241
Beatos virtuvė

Greitojo maisto restoranas namuose

(12)

Ką jūs galvojate apie greitą maistą? Ar dažnai leidžiate sau jį valgyti? Jei jums toks maistas labai skanus, manau, kad kartais tikrai reikia sau leisti jo suvalgyti. Ir visai nebūtina visa šeima važiuoti kažkur toli – pažaisti greitojo maisto restoraną namuose, manau, sutiks ir dideli, ir maži. Kaip tai padaryti, parodysiu jau rytoj, savo laidoje. O ar greitas maistas – maža skani nuodėmė, ar siaubingas nusikaltimas savo sveikatai, pasakys mano svečiai – TV3 laidos „Kvieskite daktarą“ vedėjaigydytojas Alvydas Unikauskas ir humoristas Justinas Jankevičius.

Beatos virtuvė - Kvieskite daktarą, greitas maistas Kaune

Su Alvydu ir Justinu aš važiavau į Kauną – miestą, kurį prisimenu dar iš vaikystės. Kai buvau visai maža, su mama, tėčiu ir sese dažnai atvažiuodavau į Kauną: valgydavome ledus, eidavome į zoologijos sodą, pietaudavome, juokdavomės ir visi buvome labai laimingi. O šį kartą į Kauną važiavau, nes jūs mano feisbuke parašėte, kad būtent šiame mieste yra geriausias greitas maistas – kebabai ir čeburekai. Važiavau ir nenusivyliau!

Beatos virtuvė - Kvieskite daktarą, greitas maistas Kaune

Aš dar noriu pasakyti du dalykus. Kai gaminau čeburekus šiai laidai, tai kūrybinė grupė stumdėsi, kam atiteks, nes neslėpkime – čeburėkai yra jėga, jei namie iškepti, jei valgote juos ne kasdien, jei ką tik ištraukti ir su geru įdaru…

Beatos virtuvė - greito maisto restoranas namuose

Beatos virtuvė - naminiai čeburekai

Aš labai retai juos kepu, dėl daugelio priežasčių, o štai „Kvieskite daktarą“ laidos vedėjas, gydytojas Alvydas Unikauskas sako, kad gerą čebureką galima valgyti daug dažniau, nei kartą per metus. Kaune mes skanavome UAB „Čeburekas“ Savanorių pr. 290B iškeptus čeburekus, o mano rytojaus laidoje čeburekų receptų bus net du – vieni tradiciniai su mėsa, kiti varškiniai čeburekai, ne tik su varškės įdaru, bet ir su puria varškine tešla.

Beatos virtuvė - naminiai čeburekai

Dar rečiau valgau kebabą, tiksliau, niekada nevalgau. Gal dėl to, kad negyvenu Kaune? Jei gyvenčiau Kaune, tai tikrai iš tos vietos kur buvome (o buvome prie Girstučio, Kovo 11-osios gatvėje, „Liuks“ viščiukai, kebabi, suši gaminančioje įsiatgoje), pirkčiau vištą arba kebabą (tik be padažų). Tiesą sakant, labiausiai gailiuosi, kad taip ir neparagavau to kebabo skaniai, nes rinkausi sekdama Justino pavyzdžiu ir užsisakiau su visais padažais. Vis tik, jų man buvo gerokai per daug… O va mėsa ir daržovės yra visai kitas reikalas! Ir dar, žinote ką? Tas kebabas, kurį gaminsiu laidoje yra toks geras, kad net pati save nustebinau.

Beatos virtuvė - naminiai kebabai

Dar parodysiu, kaip paruošti aštrų ir sveiką avinžirnių užkandį.

Beatos virtuvė - aštrus avinžirnių užkandis

Žinoma, ir vaikams mano naminiame greitojo maisto restorane bus atskiras patiekalas. Kartu su broliais Jurgiu ir Motiejumi gaminsiu vaikų taip mėgstamas traškias vištienos kojeles.

Beatos virtuvė - traškios vištienos kojelės, Jurgis ir Motiejus

Šiaip aš manau, kad įvairovėje yra tiesa. Todėl štai tokia ir bus laida – apie įvairovę, apie tai, kaip reikia toleruoti visokį maistą ir atsirinkti geriausią. O aš tikrai praplėčiau horizontus, nes man vis tiek Kaunas labiau nei Vilnius primena Ameriką…

Print Friendly
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    bet jau matos, kad labai smagu išvyka į Kauną buvo;) gal reikės ir man apsilankyti, ką minėjote, Kaune gyvenu, o nieko tokio nežinau… nesilankau gi niekur, tik iš jūsų knygų gaminu:))

  2. Loreta parašė:

    o kur rast kebabu ir cebureku recepta? 🙂

  3. Eglė parašė:

    O avižirniai tai čia tie chickpeas?

  4. Jurgita parašė:

    Labai laukiu visu receptuku 🙂

  5. Neringa parašė:

    Laba diena, norėčiau čeburėkų recepto. ačiū

  6. Saule parašė:

    Prasau ikelkite avinzirniu recepta – nera nei cia, nei TV3play laidu nebera..

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj Saule, su malonumu pasidalinsiu receptu, keista, kad nerodo jums.
      Tai reikės:2 skardinių (800 g) avinžirnių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,1 šaukšto citrinpipirių,1/2 šaukštelio aitriosios paprikos, ½ šaukštelio saldžiosios paprikos, 1/2 šaukštelio ciberžolės,1/2 šaukštelio jūros druskos. Tai viską sumaišote ir dedade į įkaitintą orkaitę (180-190C) apie 40 minučių ar ilgiau, kad būtų jau traškūs. Skanaus

  7. nida parašė:

    Miela Beata, kurioje Kauno vietoje skanavote šių kebabų? 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.