8241
Beatos virtuvė

Pažintis su gerb. Granola

(9)

Granola yra avižos, riešutai, sėklos ir visokie priedai, kuriuos paprastai žmonės valgo pusryčiams su pienu, kefyru, jogurtu, šampanu… (gal, o gal ir ne:))

Aš pirmą kartą su granola susidūriau gerb. svajonių šalyje JAV. Ten, vidury laukinių vakarų, yra toks miestas Džeksono Skylė vadinasi. Jackson Hole, kitaip tariant. Ten dirbau tokioje kepyklėlėj – restorane. Savaime suprantama, ten viskas buvo labai skanu: bandelės, pyragai ir visokios kitos gėrybės… Pavojinga vieta buvo ta „bandelinė“ ir garsi, nes eilės nusidriekdavo didžiausios… Ten ir susipažinau su gerb. Granola, kurią kepdavo vietoje ir paskui už nemenką sumelę parduodavo visada alkaniems svečiams… Ten dirbdavom su drauge Vilma rytinėj pamainoj, tai penktą ryto traukdavom iš pečiaus bandeles visokias…. Tikrai daug valios pastangų reikalaujantis darbas… Namo parsinešdavom bandelių visokių ir tos, nepaprastai skanios, granolos… Kai jau teko važiuot atgal į tėvynę, tai be tų papildomų kilogramų, kuriuos bandelinėje užsidirbau, nusipirkau ir jų firminę knygą su receptais… Knyga, sakyčiau, labai namudinėmis sąlygomis išleista, bet ten yra tos granolos receptas… Aš truputėlį tą receptą papildžiau ir t. t., bet rezultatas tikrai neprastesnis…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. skonis parašė:

    Granola puikus patiekalas ne tik pusryčiams, bet ir desertui su anakrdžių riešutų kremu 🙂

  2. Agne parašė:

    O tos nesmulkintos avizos, tai kas cia? Ne dribsniai? Ar stambus dribsniai? Ar cia avizu grudai cieli?

  3. Eglė parašė:

    Vakar pagaliau susiruosiau sita issvajota granola pasigaminti. Siaip viskas labai skanu, gerai, bet is tikro su orkaites temperatura tai nelabai sekesi. Beveik iskart pamazinau temperatura, veliau, kai pamaciau, kad pernelyg greitai skrunda, dar pamazinau, bet viena skarda siek tiek perkepusi (kai kur net padegusi) gavosi. O ir tai kepiau perpus trumpiau. Bet siaip aciu labai uz puiku recepta.

  4. Narina parašė:

    As jau antra karta dariau ja ir tikrai ne paskutini.Nuo Kaledu vis ruosiausi daryti, bet vis patingedavau. Jei buciau zinojusi, kad taip skaniai gausis tai tikrai nebuciau tiek ilgai tingejusi 🙂 Granola – liuks 🙂
    Aciu Beatai uz tokius paprastus ir gerus receprus 🙂

  5. Greta parašė:

    Kodel man nuo aliejaus ji dregna ar taip turi but .bet siaip skonis tobulas

  6. Milda parašė:

    Sveiki, o kokį butent kokosu alieju naudojate?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.