8241
Beatos virtuvė

Draugų laida

(56)

Na, aš ne kartą ir knygoje, ir čia, bloge, vis kokį receptą ištraukiu iš kažkur ir iš žmonių kitų.  Esu šventai įsitikinus, kad tik ragaudamas ir bandydamas, o ne tik skaitydamas toną kulinarinės literatūros, gali suprasti, atrasti ir pažinti.  Todėl aš visada klausinėju ir visada ragauju bei gi valgau (patikėkite, raginti nereikia).  Manęs taip pat antrą kartą kviesti nereikia nei į svečius, nei į restoraną, o prie visokių bulkinių ir kavinių meniu galiu prastovėti iki duobės, jei yra noras. Jūs patys tai žinote ir nebūtina čia dar kartą to paties kartoti, kad tik taip – iš žmogaus žmogui, iš lėkštės į lėkštę – ateina geriausi receptai, taip yra. Janinos pyragas, Jadvygos apkepas, Jeronimo vyniotinis ir panašiai… Manau, ir jūs savo kraityje turite ne vieną tokį receptą. Turiu iš karto atsiprašyti ir pranešti, kad silkės torto receptas detaliai surašytas bus naujų metų kalendoriuje, kaip ir Nijolės apkepas, todėl reikės truputį palaukti. O jei norite dar kartą pažiūrėti, tai puikiai žinote, kad Tv3 šiais metais kaip reikiant pasistengė, pasamdė visą kolektyvą žmonių su atsuktuvais ir mikliais pirštais, kurie visas laidas man nesuprantamu būdu išdėliojo ant lentynų Tv3play. Ten viskas jums ranka pasiekiama – ne tik mano, bet ir visos kitos laidos, žinios ir panašiai. Tai džiaukimės ir naudokimės šitais išradimais.

Čia, mano bloge, jau seniai buvo aprašytas ir daugelio jūsų išbandytas Vilmos tobulasis obuolių ir varškės pyragas, kurį aš laidoje šiek tiek kitaip dariau, bet esmė ta pati… Vilmos jau senokai surašytą  receptą žinote kur rasti. O kartais jums, mielieji, nei jokio recepto nereikia, anei žemėlapio, kad surastumėt savo mėgstamiausią pyragą – tik kryptį parodyti užtenka ir jūs jau atvykote…

Laidoje – Vilmos pyragas, o jos vyro Audriaus – kiauliena su bazilikais, tik aš ją apvesdinau su peperonata, norėdama, kad dar labiau tos Viduržemio jūros nuotaikos išryškėtų…

Indrės bananų duona – taip pat apkabinta medaliais auksiniais ir bronziniais, naudojama ir mano, ir visų kitų. Aš va būtent vakar tokią keksiukų forma iškepiau, tiesa, miltus panaudojau truputį kitokius ir maltų linų sėmenų negailėjau.

Ateis diena, kai mane apims tinginys, tada aš griūsiu ant pečiaus, skaitysiu knygas, romanus visokiausius nuotykinius, o laidoje šeštadienio rytą paprašysiu viryklei diriguoti kokios nors draugės. Manau, Lapė patarėja labai sėkmingai susitvarkytų su užduotimi. Gero savaitgalio visiems ir būkite draugiški….

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (56)
Komentarai
  1. aleja parašė:

    superine laida ir viska noriu isbandyti , labiausiai degu noru isbandyti makaronu varskes apkepa ir vilmos varskes pyraga su obuoliais , nes man varske yra religija. Beata as tave dievinu, nes maniskis pareiske draugams kad as gerai gaminu, cha cha.

  2. Ingeborga parašė:

    Visos superines! Ne vienos nepraleidziu ir nesvarbu, kad dar nieko neismeginau, bet paziurejus kaip gamina Beata, as gaunu toki ikvepi pasisukiot virtuvej, iki siol buvo su savo pacios receptais. Na, bet siandien, bus pirmasis pasikopijavimas, kepsiu „Vilmos pyraga“, labai suvyliojo ji paragaut! Tikiuosi ir seimynai patiks, ypac mano smalyzei dukrytei.

  3. Augustė parašė:

    Beata, gali parašyt Vilmos varškės pyrago receptą?

  4. allina parašė:

    Žiūriu Jūsų laidas, labai puikios ir žemiškos, ta prasme žmoniškos, paprastos. Noriu pasigaminti , jūsų parodyta silkių tortą, bet nerandu recepto. Ačiū.
    su pagarba Alina

  5. Inga parašė:

    Gal galima butu suzinoti silkes torto receptuka nes nespejau laidoje viska suzinoti :)butu neblogai isbandyti 🙂

  6. makaronu ir varskes apkepas parašė:

    Stai ir neatsispyiau ir ismeginau,tik ant virsaus dejau sausus pusrycius
    Labai skanu ir kazkas truputi naujo
    Didelis aciu

  7. Silkės tortas parašė:

    Nerandu silkės torto recepto?

  8. Augustei, Vilmos obuoliu pyrago receptas parašė:

    pyragui reikes:
    1 pakelio sviesto (180g)

    – 2 puodelių miltų

    – cukraus

    – cinamono

    – 500 gr. 9 proc. riebumo varškės

    – 3 kiaušinių

    – 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)

    Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.
    Tada pasiruošiu varškę – įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda – galima ir rankom varškę paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą. (Beata savo laidoje i varske dar dejo grietines).
    Kai varškė paruošta puolu prie tešlos – sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.
    Visą sniegą paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.
    Orkaite įkaitinu iki 180 laipsniu ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas.

  9. as parašė:

    Beata, zaviuosi tavimi. Dekoju uz nuostabius receptus, idejas, uz laidos muzikini fona, uz tavo zavia sypsena, kuria vadinu-„sestadienio ryto sypsena“. Ziuriu laidas su piestuku bei specialiai tavo receptams uzrasyti skirtu sasiuviniu. O mano sukis-sestadieni puse LT valgo pagal Beata!!!
    Mano vyras, kartu su manimi, kaimynas, draugiu vyrai taip pat ziuri tavo laidas! Supper! Tai gresia perversmu virtuveje, nes matyt vyrai prades dazniau, o gal net ir dar skaniau gaminti:-) Aciu aciu aciu. Jei kada tave sutikciau mieste, tai matyt pulciau i glebi, kaip geriausiai seniai matytai draugei:-) Esi be galo miela, zavi asmenybe.

  10. Eglle parašė:

    Super laida.!!! Labai megstu varskes apkepa,todel
    bus smagu isbandyti nauja recepta su makaronais 🙂

  11. Augustė parašė:

    Kokie yra prijustės Odeta vasara išmatavimai?

  12. Justė parašė:

    Gal galėtumėt įkelti silkės pyrago receptą? ^^

  13. aleja parašė:

    mhmm, padariau varskes kugeli, bedarydama gerokai isragavau, nes labai isalkusi buvau po zemes ukio darbu, ir aisku kas labai budinga isalkusiai tai makaronu ryskiai per daug issiviriau, reikejo deti puse pakio kaip ir sake Beata. Nu ir jie man tame apkepe labai matosi. Kita syki desiu kitos rusies makaronu arba ryziu. Bet skonis geras, ypac virsus skanus. Beje negalvojau kad iskils nes kepimo milteliu nebuvo recepte, bet iskilo puikiai.

  14. makaronu varskes apkepas parašė:

    labas,
    labai noriu padekoti uz naudinga ir labai idomia laida. Smagu kai isgirsti ne tik paprastus, bet ir gardzius receptus:)
    Bandau rasti varskes ir makaronu apkepo recepta (ji rode 2011 10 15), bet nerandu.. Gal galetumet pagelbeti?
    aciu ir sekmes 🙂

    Dite

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Dite, nėra recepto, jo reikės palaukti, jis keliauja į kalendorių, bet jis tikrai toks labai paprastas, kad net nėra ką rašyti…puse pokelio makaronų 2 pakeliai varškės, trys kiaušiniai grietinės apie kokius 4-5 šaukštus druskos cukraus, tada razinų jei norite, viską sumaišot su išvirtais makaronais, kepat viršų pabarstot džiuvesėliais ar sutrintais sausais pusryčiais ir jei norisi cukrum…

  15. Lucky parašė:

    Beata, šauni Jūsų laida! Daugelį receptų jau nekantrauju išbandyt. Taip pat labai norėčiau SILKĖS TORTO recepto, žiūrėjau onlaine kelis kartus kaip šį „tortą“ daryt, bet taip ir liko neaiškių momentų 🙁

  16. sabina parašė:

    Beatut, ar galit parasyti tik kiek zelatinos dejot i silkes torta, prasyciau?! 🙂 Visus kitus ingridientus atsimenu, tik zelatinos kiekio ne.. nesusilipins mano tortas 🙁 (prasau man atleisti uz moralini spaudima :D)

  17. Vilmos obuoliu ir varskes pyragas parašė:

    Susikaupiau iskepti isgirtaji tobulaji obuoliu ir varskes pyraga… 🙂 Kelis kartus perziurejau laida, perskaiciau ir cia patalpinta recepta, bet vis vien pasimeciau….
    Beata, jus laidoje rodete, kaip kepti ta pyraga ir dejote grietine. Bet niekaip neisgirdau, kiek gi tos grietines???? O recepte apie grietine is vis nieko nera….
    Padekite! 🙂 nes as nesu profe maisto gaminime, tai man visos smulkmenos butinos…. :))))
    DEKUI!!!! :)))

    • Beata Nicholson parašė:

      grietinės dejau nes varškė sausoka, ir tada geriau viskas susiklijuoja, tiek keli šaukštai grietinės reikalo negadina,ol grietinės minkštai su kiaušiniais sukepa:)

  18. aleja parašė:

    yes, padariau vakar Vilmos varskes ir obuoliu pyraga, tai zinot nelabai buvo ka i darba nestis po mano skeriu , o buvau apsisikelbus kad kepsiu.
    Sitas pyragas yra toks sekmingai uzkoduotas dalijimuisi, nes kas jo paragavo visiems teko isdestyti jo pagaminimo receptura.
    Man patiko, bet apacia jauciu kad kepciau storesne , pagal viena is Beatos varskes pyragu ir dar cia labai gerai suderinti varske ir obuoliai , tie du dalykai kuriu dar nebuvau derinusi. Jega, ji kepsiu ir ateity.

  19. Alonda parašė:

    Ačiū Beatai ir Vilmai už skanų obuolių pyragą su varške, mana šeimyna valgė su didžiausiu malonumu- esame visi varškiniai 🙂
    Na o šiaip jau varškė, varškės apkepai, pyragai puikiaiusiai dera su visokiausiais priedais: ar tai būtų ryžiai, ar manų kruopos, netgi grikiai(kas juos mėgsta), bulvės, įvairių rūšių makaronai, uogos, vaisiai… vienu žodžiu varškė- unikalus produktas 🙂

  20. Asta parašė:

    Miela Beata,

    jau neapsikentusi rasau net tau… Gal galetumei TV3 technikams perduoti, kad ju sukurtas naujasis tv3play NEVEIKIA! Tiksliau tariant veikia, kaip papuola… Paspaudi ant laidos – ismeta lentele klaida; paspaudi dar karta – tada veikia; nuo vidurio laidos paima ir vel uzraso klaida; tada vel pradedi ziureti laida nuo pradziu; prasukti iki tos vietos kur baigei ziureti irgi neimanoma… Zodziu – bordakas didziausias. Gal galetum techniku maloniai paprasyti, kad jie sutvarkytu tinklapi, nes tos klaidos tai ne pas mane viena pasirodo…

    Aciu is anksto

    • Beata Nicholson parašė:

      miela Asta, aš butiniausiai parašysiu laišką kam nors iš TV3…ojojoj tikiuos jie atsineš atsuktuvus ir greitai sutaisys viską….

      • Natali parašė:

        Gyvenu ne Lietuvoje, panašiai kaip ir Beata, bet man tv3play.lt rodo gerai ir visas Beatos laidas matau kuo puikiausiai, dėkoju Beatai už puikią laidą ir nuostabiai gerus receptus, o TV
        komandai už galimybę matyti visas laidas gyvenant kitoje šalyje.

        • Asta parašė:

          Tada gal cia tikrai pas mane problema… Nors kazkur komentaruose skaiciau, kad daugeliui taip…
          @Beata: Aciu!

    • Di parašė:

      pritariu, tas reikalas žiauriai erzina. Taip norisi pažiūrėti laidą kurią praleidai ir še tau – Klaida:(

    • tv3play parašė:

      atsisiusk mozilla firefox. man ant CHROME irgi rode ta pati, bet nezinau kaip, bet sumasciau atsiusti MOZILLA firefox. su ta mozilla veikia.

  21. Edita parašė:

    MAKARONU IR VARSKES KUGELIS
    Dekui, Beata, uz si laaaabai skanu receptuka 🙂 Tradicinis varskes apkepas buvo jau siek tiek pabodes….
    O si kugelis vyras isgyre!!!! 🙂
    Tik as va vietoj 2 pakeliu idejau 600 g varskes (tiek turejau namines varskes), tai ir kiausiniu padauginau (vietoj 3, dejau 4 kiausinius) ir grietineles supyliau visus 250 ml, nes tiek buvo ipakavime….
    Tai galiu pasakyti, kad varskes man nepasirode per daug 🙂 Gal todel, kad ir mes esame tokie „varskiniai“ 🙂
    Tik va paciame gale pamirsau uzbarstyti cukraus 🙁 , bet pasaldinau veliau grietine 🙂

    DEKUI, Beata!!!!

  22. Edita parašė:

    Tiesa, Beata, kur galima butu dagiau paskaityti apie jusu Kalendoriu? Ir kada galima bus ji isigyti? 🙂

  23. lottos silkes pyragas parašė:

    Sveikos:) vakar gaminau silkes pyraga pagal Beata, tai zinokite gavosi labai superinis, tikrai labai skanu 🙂 Tik va as dar dejau druskytes ir vietos geltono pomidoro dejau kukuruzus, kad butu grazu kaip jos recepte ir gavosi tikras pyragas 😀 super !!!! Zadu greitu laiku kepti varskes ir obuoliu pyraga 🙂

  24. mama parašė:

    Miela Beata, Nuolatos visa šeima žiūrime Jūsų laidas, Jūs mane kaip mama labai įkvepiate, po pirmos Jūsų knygos užsidegiau aistra gaminti, derinau skonius, stebinau savo šeimą ir artimuosius. Bet pas mus įvyko pasikeitimų- mažoji dukrytė susirgo astma, gydytoja davė ribotą produktų sąrašą kuriuos galime naudoti dėl daugelio produktų alergizuojančių savybių. Tai štai susidūrėme su tokia problema (su kuria, neabejoju susiduria daugelis šeimų) kad neerzinti mažosios visai šeimai gaminu tokį pat hipoalerginį maistą, tačiau jis gaunasi prėskas ir neįdomus. Todėl turiu idėja ir prašymą, galbūt galėtų vienos iš Jūsų laidos temų būti receptai iš hipoalerginių produktų. Manau, kad žiūrima auditorija tikrai būtų didelė nes įvairios kilmės alergijos paplitimas yra didžiulis, ir daugelis nuliūdusių mamų būtų Jums be galo dėkingos. Labai prašome mus įkvėpti, verkt norisi kaip liūdna dabar gaminti, taip trūksta įvairių širdį kutenančių skonių ir fantazijos jiems sukurti.

    • Beata Nicholson parašė:

      o kas yra hipoalerginiai ingridientai ?? parašykite kokie jus domintu

      • Sveiki,

        šiaip tikrai labai aktuali tema, nes pati daug ko valgyti negaliu. Dažnai tenka ir ant tokios hipoalerginės dietos pasedėt. taigi rašau, ko negalima valgyt:

        Pieno produktų ir grietinėlės ( išskyrus varškę, kefyrą, grietinę) – bet čia irgi individualiai.

        nieko kepto, maistas tik virstas,
        nieko aštraus,

        daržovės grubiai tarianti tik žalios spalvos.

        mėsa: kalakutiena, kiaulina, nutrija, triušis

        jokios žuvies,
        grybų, medaus,
        majonezo, acto, pomidorų padažo ir kitų panašių padažų,
        kavos,
        morkų, burokėlių
        Grudai: tik rugiai, kvieičių, mielių negalima.

        jokio alkoholio, jokių saldumynų ir šokolado, jokių citrusinių vaisių. valgant bandeles reikia tikrinti ar jose nėra pieno miltelių.

        Jokių riešutų.

        Iš kruopų galima: avižas, grikiai ( individualiai), miežiai, perlinės kruopos – viskas turi būti verdama vandenyje.

        Lauksim Beatos pasiūlymų 🙂

        Ačiū,

    • produktai be alergenų parašė:

      Jeigu dar neatradot šios parduotuvės, siūlau pasidairyti:
      http://www.tikraibe.lt
      Aš pati negaliu naudoti produktų su gliutenu, todėl džiaugiuosi juos atradus.

  25. Loreta parašė:

    SILKĖS TORTAS labai tiktų nustebinti svečius neįprastu patiekalu. Paprasta, skanu, sotu… AČIŪ! Išgyriau bendradarbėms!

    • Gal galite padeti parašė:

      Laba diena ieskojau silkes torto recepto noreciau per naujus pagaminti bet per tv3play tos laidosneuzkrauno rodo klaida gal galite parasyti ji?

  26. Varskes ir makaronu apkepas parašė:

    Sveikutes 🙂 kepiau varskes ir makaronu apkepa 🙂 Superinis 🙂 Mano seima buvo suzaveta 🙂 Fantastiska laida ir receptukai saunus 🙂 Aciu Beata uz puikias idejas 🙂

  27. Varskes ir makaronu apkepas parašė:

    Sveiki,
    siandien kepiau apkepa, bet man jis neiskilo 🙁 Gal kiausinius reikejo suplakti? Laidoje lygtai plakti nereikejo.
    Aciu uz atsakyma 🙂

  28. nica parašė:

    Jūsų laidas žiūriu kiekvieną šeštadienį. Tik kartais pasigendu kai kurių ingridijentų kiekio, bet tai ne bėda, praktiškai ką išbandžiau viskas gaunasi labai skanu. Jūs ir Jūsų laida superinė!!! Linkiu kuo ilgiau gyvuoti ir džiuginti mus naujais arba gerais senai užmirštais receptais:)

  29. gabriele parašė:

    beata as didziausia tavo gerbeja ziuriu tave kekviene miele sestadieni tu sauni as turiu tavo knygas as susizavejus tavimi gal turi kokiu nauju receptu gali aciust as ir noriu tapti tokia kaip tu man patiko tavo sokiladainis labai skanus

  30. gabriele parašė:

    turiu savo darzoviu troskinys reikes; paprikos 2,svoguno1 ,2morkos,grietinele,druska,pipirai paprika svoguna morkas supjaustyti i keptuve supilti grietineledarzoves ir prieskonius troskinti.valgyti taip i lekste virtu grikiu tada uzdeti troskini valgyti su kotletu labai skanu siulau visom pasidaryt

  31. silkes tortas parašė:

    sweiki, atsiprasau, gal komentaruose praleidau, bet kurioje Beatos laidoje buvo silkes tortas? truks- plys : o man jo labai reikia…
    aciu 😉

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.