Mielieji, jūs klausėte, o aš dabar jau tikrai galiu užtikrintai pasakyti, kad knyga keliavo, važiavo, dardėjo ir jau yra išsidėliojusi knygynų ir parduotuvių lentynose. Ta proga noriu pasidalinti ir vienu receptu iš knygos, kuris padės cukinijų ir pomidorų derlių įveikti. O štai čia, žemiau, jei norėtumėt daugiau informacijos, visas ilgas pranešimas apie tai kas ir kaip.

Ką gi ką gi štai ir vėl mano rankose nauja receptų knyga „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“, kurią drąsiai galėčiau pavadinti ode daržovėms, skaniam ir vaišingam gyvenimui Knygoje sutalpinau daugiau nei 100 receptų su populiariausiomis daržovėmis, tai receptai kasdieniam gyvenimui, kuriuos įveikti galės kiekvienas.

Ne, aš netapau vegetare, valgau mėsą ir kiaušinius. Kol kas nė vieno produkto nesu išbraukusi iš savo meniu. Geriausia mano draugė virtuvėje yra įvairovė.

su darzovem

Tačiau daržovės yra tai, ko niekada nebus per daug. Jei tortams, pyragaičiams, sviestui, grietinėlei ar mėsai yra prigalvota visokių prietarų, priesakų ir palinkėjimų ar net užkeikimų, tai daržovės visur pasirodo kaip nekaltos mergelės.

Mano pačios kelias daržovių gausybės link prasidėjo nuo tėvų ir senelių. Kiek save atsimenu, vis esu darže. Mano bobutės ir tėvai augino daržoves ne tik sau, bet ir parduoti. Juk esu kilusi iš derlingųjų Kėdainių, kur visi turi po šiltnamį ir kur užauga beveik visi Lietuvos agurkai. Daržovių auginimas Kėdainiuose buvo populiaresnis užsiėmimas už televizoriaus žiūrėjimą.

Dar prieš sėsdama rašyti šią knygą, suvokiau, kad daržovių patiekalų gausybės aprėpti neįmanoma, tad nutariau, kad ši knyga bus mano meilės daržovėms atspindys, todėl čia tikrai yra apstu mano dievinamų burokėlių ir morkų, brokolių ir pomidorų, neapsieita be grikių, perlinių kruopų. Nesistengiau pateikti kuo platesnės įvairovės, pagrindinis mano tikslas buvo – daržovės skaniau, paprasčiau, įdomiau.

Knygą pradėjau užkandžiais, nes taip prasideda kiekvienas mano vakaras, o kai rinkau receptus salotų skyriui, tai apetitas tiesiog sproginėjo ir niekaip negalėjau sustoti.

Į knygą nugulė visas mano svajonių salotų baras, todėl čia rasite lengvų traškių, sultingų ir žalių, su keptomis ar šviežiomis daržovėmis, su kruopomis ir ankštinėmis kultūromis, įvairiausiais padažais gardintų akompanuojančių ir pagrindinių patiekalų.

Negalėjau apsieiti ir be sriubų skyriaus, taip pat aprašiau šviežias idėjas pusryčiams ir pagrindiniams patiekalams. Daržovinių kepinių skyrius, galima sakyti, pats įsiprašė į knygą. Akompanimentų ir padažų skyriuje naujos spalvos ir skoniai įprastiems valgiams įpūs naujų vėjų.

Štai tokia mano daržovių knyga: žalia, stangri ir dosni. Ji jau tikrai turėtų puikuotis visuose knygynuose ir didžiuosiuose prekybos centruose. Beje, jau ruošiama ir elektroninė šios knygos versija.

Komentarai
  1. Sveika, Beata, gal zinai kokiu Italisku patiekalu receptu (pvz. su mocarela, pomidorais, bazilikais, raudoneliais) Aciu! 🙂

  2. Nauja knyga nuostabi! o cezario salotu padazas is naujosios knygos kazkas „tokio”! tiesiog tobulas! iskart itraukiau i megstamiausiu salotu padazu sarasa! sekmes Jums, Beata, Jus dziuginate musu sirdis ir gomurius!

  3. cia tai ko man reikia,mano pati paciausia drauge nevalgo mesos ,o kai ji atvaziuoja i svecius taip norisi nustebinti ! NORIU !

  4. Labai laukiu sios knygos 🙂
    Tik klausimelis,kur ir kada galima bus nusipirkti gyvenantiems Londone 🙂
    Aciu uz atsakyma 🙂

  5. noriu. Kaip tik kažkada susimąsčiau, kad pas mus šeimoje per daug mėsos ir per mažai daržovių valgoma. Nes paprasčiausiai nežinau gerų receptų, kad daržoves būtų skanu patiekti..

  6. Sveikinu Beatą su nauja puikia knyga 🙂 Knygos tema man labai patinka, tikrai laukiau, kada Beatos daržovių receptai suguls į knygą… Labai norėčiau ją laimėti, ji užimtų garbingą vietą šalia kitų trijų Beatos knygų… Jau dabar nekantrauju išbandyti naujus receptus 😉

  7. Sveikinimai Beatai ir žinoma, kad NORIU! Jei nelaimėsiu 🙂 vyras jau žinos ką padovanoti per artėjantį gimtadienį 🙂

  8. Mes su dukryte turime visas Jūsų knygutes,išbandėm daug receptų,visi pavyko ,valgėm pasigardžiuodamos.Iš Jūsų knygučių ne tik gaminti malonu bet ir šiaip paskaityti smagu .Nuostabu kad Jūs nesustojate ir džiuginate mus vis nauja knyga,tikimės kad jų bus dar daug ,o mes būtinai norėsime kiekvienos .LABAI ,LABAI……NORĖTUME šitos knygutės ir jeigu mums burtai būtų palankūs , norėtumėm ją gauti su Jūsų autografu ,aciū…….

  9. Sorry, nei vienos Beatos knygos neturiu, bet noriu pradėti kolekcionuoti. Gal pasiseks nuo šito leidinio… Knygų neturiu, bet visas kulinarines laidas stebiu. Noriu…!!!

  10. Beata, jus nepaprastai mielai pateikiate maisto gaminimo būdus, nors kartais atrodo, kaip ir viskas aišku, bet tam tikri niuansai priverčia suklusti. Mylimui sutoktiniui kartais paruošiu jūsų siūlytus receptus (nors jam labai patinka valgyti mano gaminamą maistą), bet visgi, kai pasakau, kad Beatos receptas, – jis nulenkia galvą ir sako ” ačiū Beatai” :))))))
    Ačiū, mieloji, sekmės, sveikatos, kad šeima būtų laiminga sugryžus į pačios tėvynę.

  11. Už žodį noriu tikriausiai dovanojama ši puiki knyga:). Taigi rašau ir šaukiu begalybę kartų noriu ir tikiuosi savo gimtadienio proga, šį ketvirtadienį, gausiu ją dovanų:)

  12. Jau isigijau sia knyga ir spejau savaitgali pagaminti keleta patiekalu. Stai mano atsiliepimai:
    1 – cezario salotos, SUPER, padazas fantastiskas, tik padauginau druskos, nes dejau ja pries tai, kai perskaiciau kad nepersistengti, juk anciuviai surus. Bet nieko baisaus, susimaise padazas su salotom, gavosi liuks. Dejau dar labai gardziu avietiniu pomidoru, nepagadino skonio. Aciu Beata, tikrai receptas 10 auksciausiu balu
    2 – omletas su brokoliu – ne mano skoniui
    3 – ryziai su anakardziais , brokoliais ir kukurzais – tikras GERIS, ypac silti ka tik pagaminti, svarbiausia neriebus, ir labai sotus, galima kaip garnyra ir kaip pagrindini patiekala valgyti

    Klausimai:
    1 – kuom galima pakeisti recepte nurodyta suri, kur kepamas grybu pyragas?
    2 – Beata o Jusu vaikai valgo viska ka paruosiate is knygu ar siaip, turiu omenyje ivairus darzoviu patiekalai, zuvis ir pan? Pas mus namie tai Blynai+makaronai, makaronai + blynai ir taip galima istisai, del to labai dziugina aki Jusu vaiku nuotraukos kur jie valgo kazka kito nei blynus ir makaronus.
    Gal yra kokiu „burtu” kad vaikai pereitu prie kitu skoniu?

  13. Gaila, kad gyvenu mažam kaimely ir kad tikriausiai šios knygos neteks gauti, o taip norėtusi…Pasidalintume receptais su kaimynėmis…. Bet yra kaip yra, belieka pasidžiaugti kitų laime… Dėkui, kad rašote tokias knygas…

  14. Sveikinu laimėjusią bendravardę 🙂 Ech, aš irgi taip norėjau laimėti… Na, teks prašyti Kalėdų senelio dovanų 🙂

  15. As nusiunciau sese i Pegasa siandien 🙂 Parves man kai atvaziuos rugseji aplankyt. Laukiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

  16. Noriu, noriu labai. Patinka labai visos knygos, ir šios noriu. Beata jus nepakartojama, TV laidų irgi stengiuos nepraleisti.

  17. Labas Beata. Norečiau paklausti, kai rašote „1 saliero lapkočio”, tai 1 augalas ar 1 augalo šakelė . Dėkoju

  18. Laba diena Beata, norejau palinketi Jums sekmes, esu bandziusi ne viena recepta is Jusu knygu, fantastika:) pavyko is pirmo karto, netgi Medaus tortas, pries ji nebuvau gaminusi jokio torto ir maniau, kad man torta iskepti tai jau butu aukstasis pilotazas, o as emiau ir iskepiau is pirmo karto:)

  19. Taip, taip, priglaudžiau – labai jau į temą pataikė su pastarąja mano daržovių kryptimi, po nutikusių Neapolio ragavimų. Jau pasidirbau keptus burokėlius, tiesa praturtinau stambiau pjautais česnakais ir paprikos keliomis skiltelėmis. Autentiška, sava ir įtikinama, liuks!

Rašyti komentarą