Mielieji, tai prisidedu prie kalėdinių dovanų karštinės ir toliau dainuoju tą pačią dainelę – nuoširdžiausios, šilčiausios, jaukiausios dovanos yra tos, kurios pagamintos pačių. Be to, beveik nėra galimybės visiškai prašauti pro šalį ir padovanoti tokią pačią ar jau perskaitytą knygą, per mažas pirštinas, per dideles šlepetes, netinkamos spalvos šaliką ir t. t.

Vakar rašiau apie svaigias ir gal net šiek tiek svaiginančias figas bei legenda tapusį kalėdinį meduolinį namelį,

Dar vienas receptas iš TV laidos apie kalėdines dovanas – kokosiniai florentinai.

florentinai kokosiniai

O jei norite dovanoti ir iš orkaitės sklindantį kepinio aromatą, tada šitie sausianiai stiklainyje kaip tik jums: griliažiniai ir turtingi.

sausainiai stiklainyje

Retai sutinkamas dalykas Lietuvoje, bet labai naudingas, gaminant salotų užpilus, yra Apelsinų actas. Be to, kaip dovana gražiai atrodo, nesunku supakuoti.

Beatos apelsinų actas

Kitas universalus dalykas – šokolado plyta. Šis dalykas – tai beveik jūsų gamybos šokoladas, į kurį galite įdėti tai, ko norite ir padaryti taip, kaip parduotuvėje tikrai nenusipirksi ir tikrai labai paprastai. Pavyzdžiui, man šokoladas visada dera su apelsinais (puikiai tiks apelsinų cukatai), o va jei padarytumėte su svarainiais, būtų visai paslaptinga.

Beatos šokolado plyta

Praėjusiais metais dovanoti kepai štai tokius super paprastus florentinus – viens, du, ir viskas. Receptą galite pasireguliuoti pagal savo pageidavimus – naudoti kokius tik norite riešutus, mėgstamas uogas, aguonas ar kitus priedus.

Beatos florentinai

 

Komentarai
  1. Laba diena Beata,
    Norėjau paklausti o kiek laiko gali stovėti avižiniai sausainiai ir morenginiai su aguonomis supakuoti?

  2. Aš norėčiau padaryti šokolado plytą su čili ar kažkuo našiu, bet bijau truputį. Gal galėtumėte duoti kokį nors patarimą, kaip geriau daryti? Nes nenoriu, kad šokolade būtų gabaliukas čili ir kai valgys kas nors, staiga jį užkrims 😀

Rašyti komentarą