8241
Beatos virtuvė

Burokėliai ir nauja mišrainės šv. Kūčioms versija

(3)

Negaliu susilaikyti, bet juk ir jūs, ir aš dėsime ant Kūčių ar Kalėdų stalo burokėlių mišrainę. Aišku, visos šeimos turi savo firminių receptų, bet visi labai toli nenutolstam nuo „pupelės, rauginti agurkai, virti burokėliai“ vedamųjų linijų. Kai kas dar mėgsta smulkiai pjaustytų svogūnų įdėti. Na, kiti gal ir mėgsta, bet aš tai boikotuodavau taip pagardintas burokėlių salotas namuose, ir mano mama ar Montė, ar baba man sumaišydavo atskirai, be svogūnų. Iš tiesų, tai nesuprantu, kam tie svogūnai ten? Jei jau dėti, tai būtinai tik labai ilgai karamelizuotus.

Prieš porą metų pirmam laidos sezone tikrai labai išmanią ir gardžią burokėlių mišrainę pristačiau su džiovintais grybais ir džiovintais obuoliukais.

IMG_3751-632x370

 

O dabar dar vieną variantą norėčiau pasiūlyti. Šiais metais ši mišrainė tikrai keliaus ant mano Kūčių stalo: su avinžirniais, obuoliais, kriaušėmis, pagardinta argano arba tyriausiu alyvuogių aliejumi.

Avinžirnių tikrai yra pirkti konservuotų. Miestiečiai galite nueiti į kokią delikatesų parduotuvę, pavyzdžiui, Užupio krautuvėlė, ir ten įsigyti ispaniškų garbanzos didelių stiklainiuose, o ne skardinėse konservuotų. O jau jų pilnumas, minkštumas, gardumas. Kas negali ar iš viso jų platumose avinžirnių nesimato, tai imasi pupelių, tik jas reikia gerai gerai išvirti. Geriau imti mažutes baltas, pamirkyti 12 valandų vandeny, tada užpylus švariu vandeniu virti (svarbiausia, be druskos). Arba dar labai geros pupelės yra sojų, įsigyti galima pas ūkininkus Daivą ir Arūną, jie prekiauja II ir V Panoramoje, o IV – Tymo turguje. Net ir apvirtos jos išlieka stangrios ir net šiek tiek primena riešutus. Kūčių vakarui verta pasistengti.

Su avinžirniais pagaminamos greičiausiai… Jei norite itin gero burokėlių skonio, tai juos kepkite orkaitėje, kepimo maiše arba folijoje įvyniotus. Jei greitis svarbiau, tai ne tokie jau prasti ir virti burokėliai. Raugintus agurkus aš mėgstu, bet dabar jų atsisakau. Saldumo ir rūgštumo barus užpildo obuolys ir kriaušė su citrinų sultimis.

Burokėlių mišrainė su avinžirniais

Štai ir receptas.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Rama parašė:

    Kepti burokeliai yra jega 🙂 didelis aciu tau Beata, atnesusiai si geri i mano virtuve. As juos galiu vienus valgyt. Kol nulupu iskeptus, jei ne jauni, tai puses ir nelieka 🙂

  2. Juste parašė:

    Laba
    Jokiais būdais negalima neapdorotus obuolius maišyti su kitais produktais,nes (liaudiškai tariant)duoda puvimą viduriuose.Taip ,kad ,šitas variantas su burokėliais ,visiska nelaime.Na dėl kriaušių nežinau,bet turbut ,tas pats
    O avinžirnius aš pati issiverdu,jų yra beveik visose parduotuvėse.Super dalykas.
    Neseniai teko pabuvoti Eddie V’s Prime Seafood McLean ,VA,valgiau burokėlius keptus,maždaug 2-3 cm,mažiukai.Skonis neišpasakytas!!!!Rodos,paprastai kepti orkaitėje,bet tas uzpilas,ar tai aptaškytas kazkuom,na nerealus.,lyg balzamas.Tai vat šita dalyką tai tikrai norėčiau,kad Beata pakomentuotu.:) Aciu

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.