Grįžau po kelių intensyvių dienų Vilniuje, tikiuosi, jau susipažinote ir supratote mano ir Maisto Banko iniciatyvos esmę, aš apie ją dar prižadu pakalbėti ne vieną ir ne du kartus. Bet dabar apie bulves – šiandien bulvių laida. Iš tiesų manau, kad galima bulvių patiekalams skirti net visą laidų ciklą, pavažinėti po kaimus, bulves pasodinti, apravėti, nukasti ir paskui virti cepelinus iš pirmo jų derliaus… Pavarstyti duris visų tų šimtų kavinių ir restoranų miestuose ir kaimuose, kur verdami cepelinai ir kepami bulviniai blynai. Svajonės svajonės, bet gal kada nors išsipildys? Kaip kad išsipildė mano sena svajonė apsilankyti saldainių fabrike ir ne bet kokiam, o ten, kur gaminami visi mano mėgstamiausi pasaulio saldainiai. Oi ten griežta tvarka! Tai va ta tvarka, kaip karo bazėj ir rimtis tik ir sustabdė mane nuo totalios ekstazinės isterijos… Čia juk saldainių fabrikasssssssaaaaaaaaaaaaaaaa… Apie tai gal vėliau, grįžkime prie bulvių. Mano tinklaraštyje tikrai netrūksta patiekalų iš bulvių ir iš tiesų, jei aš galiu gyventi be pastos, t. y. makaronų, ir duona ne kasdienis rūpestis, o labiau šventinis, tai bulvės iš visų šitų angliavandenių šaltinių man vis tik yra pirmoj vietoj… Ir žinote koks yra mano vienos draugės mėgstamiausias patiekalas??????? Oi ne ne, tikrai ne kepti karveliai, o paprastos šaltos virtos bulvės…

Na o iš laidos dalinuosi dviem receptais: bulvių suflė, o tai iš tiesų yra dar vienas būdas panaudoti šaltą bulvių košę ir, pridėjus papildomų dalykų, iš jų padaryti visai naują patiekalą, kuris gali būti ir pagrindinis dalykas su kažkokiom daržovėm ar salotom, ir garnyras. Be to, tuos suflė, jei jie maži, galima iškepti iš anksto, tada išimti ir pašildyti orkaitėje… Ir bulvių karis… Aš kartais nevirtas bulves tiesiog supjaustau į kokį nors daržovių kari, bet daug efektyviau jas iš anksto išvirti, ypač jei troškinyje bus kokių nors rūgščių sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, pomidorai. Bulvės labai labai ilgai virs, kol suminkštės, nes rūgštis su  bulvių krakmolu susipyksta kažkodėl… Niekada nepamiršiu, kiek blog’as, dar kai  buvo senajame formate, sulaukė komentarų apie bulvinių blynus. Atrodo, taip paprasta – bet taip visiems aktualu… Man dar visuomet labai patinka bulvių ir rūkytos lašišos apkepas arba cukinijų ir špinatų apkeptas su bulvėmis.

Komentarai
  1. Man patinka Jusu laidoje viskas isskyrus ta muzika fone, greiciausiai esu prasto muzikinio skonio, bet laidos pabaigoje ji jau pradeda erzinti.

  2. Labas, miela Beata. Labai labai mielai žiūriu Tavo laidą, bet labiausiai man gražu žiūrėti į tave pačią, kaip sunkiai suvaldai savo norą maivytis ir sustabdo tave tik kameros prieš nosį :-)))) Įsivaizduoju, kokia smagi laida būtų, jeigu nieko neiškirptumėt irpamirštum, kad Tave filmuoja. Labai šilta ir jauki, bet ne kokia „bobutinė” laida apie maisto gaminimą. Tikiuosi, ji greitai neišnyks iš ekranų!!!!

    Dovilė

  3. Jūsų laida tokia nereli. Man labai patinka. Lengvi receptukai ir šeip ykvepia pasižiūrėjus ;)) Sėkmės, Jums taip ir toliau!! 🙂

  4. aciu uz dar viena nuostabia laidele ir receptus.., taciau ir as pastebejau, kad muzika gan ikyri ir fonas per garsiai.. blasko demesi, kartais save pagaudavau kad klausau muzikos, o ne Beatos, kuri taip kurybiskai viska pateikia… Sekmes ir lauksiu kito sestadienio 🙂

  5. O,pasirodo ne as viena pastebejau, jog muzikinis fonas yra per garsus. Manau, jog niekam nevalia uzgozti musu Beatos! 🙂

  6. Beata, perduokit komplimentus virtuvės savininkei. Pavydžiu baltu pavydu 🙂 Labai jauki, o jau ta sala viduryje… alpėju…. gal kada turėsiu normalią virtuvę….

  7. su nekantrumu laukiu kiekvienos Beatos laidos del super skaniu ir paprastu patiekalu, o muzika, priesingai, labai patinka, nes bent jau man, ji visai netrukdo, yra lengvas fonas ir apskritai dievinu tokio stiliaus muzika 🙂

  8. Na va rodėt tokius sausainisu su krakmolu ir nespėjau užsirasyti gal kas spėjote užsirašyti? Prasau parasykit man į tokio555@inbox.lt Dėkoju 🙂
    P.s. bandysiu tuos sufle taip skaniai atrodė… (mmm)

  9. Sveika. jeigu kakaviniams sausainiams susimaišius krakmolo įdėjau tiek pat kiek miltų, jau be šansų, kad kažkas skanaus gausis?:D

  10. Labai gera jusu laida. Viskas paprastai bet labai skaniai. Tik gaila, kad ne visu laidoje gaminamu patiekalu receptus idedate i savo svetaine. Labai noretusi isbandyti sausainius”bulvytes”, taciau del tam tikru priezasciu nebuvo kaip uzsirasyti recepto laidos metu, o paziureti nera kur…

    Manau daug kas butu dekingi, jei receptus rastume ir internete. 🙂

  11. Beata, saulele, gliutenas lietuviškai vadinamas glitimu 🙂 o bulvių suflė pagal tamstos receptą taip patiko mano šeimai, kad mano sūnus, aplaižęs šaukštą, pareiškė: ” žinai, mama, aš myliu Beatą, ji gudri”. 🙂 linkėjimai jums nuo jo.

  12. Laida puiki,tikrai su malonumu ziuriu ir seku,uzsirasau patikusius receptukus.Kliuna tik man taip pat tas siek tiek per garsus muzikinis fonas,ir besiplaikstantys Beatos plaukai,ziedai ant pirstu…Nezinau neestetiska,nors tu ka….

  13. Labas Beata, taip laukiau vakar dienos laidos, nes norejau pamatyti kaip darote idarytas bulves, bet deja, su mazosiomis mergaitemis, ne viskas buna taip kaip norisi. Ar galėtumėt idėti ta recepta idarytu bulviu? Suprantu ir jus turit seima, bet prie progos…. butu labai malonu 🙂 Aciu.

  14. sveiki, o kodėl nėra įdarytų bulvyčių receptuko?ten kur su lašiša ir kumpiu buvo įdarytos?labai jau skaniai atrodė per TV, tai galvojau reik šeimynai padaryt, nes šiaip bulviniai esam 🙂

  15. Man labai patinka Beatos laida – receptai, vedėja, ypač foninė muzika. „5 in your eyes” tikrai yra puiki vienos geriausių lietuvių grupių daina, mano nuomone idealiai tinkanti laidos pradžiai. Kiekviena muzika turi savo paskirtį ir visi takeliai, skambantys laidos metu tikrai yra šaunus pasirinkimas fonui, puikiai nuteikiantis ramiam šeštadienio rytui. Ir jei niekas neatkreiptų dėmesio į muziką – va tada tai ji būtų prasta. Beatos virtuvė – tai visapusiškai skoninga šeštadienio pradžia.

  16. O aš noriu paprašyti, jei kuri nors jau turi skaniųjų sausainių receptą, tai gal galėtų jį įmesti į komentarus( jei Beata neprieštarautų). Bandžiau žiūrėti per tv3play, bet mano internetas per lėtas, pradeda stringti, trūkčioja vaizdas, na žodžiu , laaabaaaaiii laukiu receptuko! ; )

  17. Man labai keista, kad kai kam kliūna „besiplaikstantys” plaukai, žiedai… Bet gi Beata gamina maistą „namams”, ne restorano kokio lankytojams. Ar jūs gamindami šeimai visada susirišate plaukus, užsidedate kepuraitę, nusiimate žiedus ir apsimaunat pirštines?

  18. man irgi muzika visai nekliūna, dabar net susimąsčiau, kokia ta muzika 🙂
    Iš tikrųjų viskas laidoje patinka, tik norėtųsi ir receptus visus rasti čia aiškiai surašytus.

  19. nereali laida, nereali Beata ir žinoma šaunūs receptai…
    o tų sausainiukų taip užsimaniau, atlėkiau, sakau tik šast – greituoju būdu sumarmaliuosiu ir niamniosim…o receptuko nėra…teks dabar 45 min laukti kol užbufferins laida tv3play..o vėliau nežinau ar mano lelius leis juos kepti….
    sėkmės darbuose :)))

  20. labai patinka laidos ,gyvenu UK bet vis paziuriu jas. beje ir knyga nusipirkau „metai Beatos virtuveje „super labai patiko ,daug nauju ideju ateinancioms sventems aciu!!!

  21. Kadangi laidą žiūrėjau priešokiais, tai pusę girdėjau, kitą ne… bet… jeigu pirmoj laidoj kliuvo garso sterilumas 🙂 (nenormali aš, man reik kunkuliuojančio puodo, čirškančios keptuvės), tai šitoj muzika labai įkyri. Tas bumčikas (nors neva madingas), juodai užknisantis. Sorry 🙂 Šita muzika kokia nice, kokia madinga bebūtų – ne kulinarinei laidai 🙂 Atsiprašau Beata, bet ji nėra maloni ausiai 🙂

  22. Sveiki, jei kas pasakytų kokia daina skambėjo gaminat bulvių suflė, tai Beatos receptus dar labiau mėgčiau 🙂

  23. Labai idomi laida. Siaip dazniausiai ziuriu tv3, bet pasigesdavau kulinariniu laidu tai ziuredavau sapiro laida per lietuvos ryto tv. O dabar nereikia jungineti kanalu, nes viska rodo tv3 🙂

  24. Sveika, Beata
    mielai žiūriu laideles, tik va kur rasti visus jose rodomus receptukus, nes pastebėjau, kad archyve sugula tik 2 ar 3 laidos receptukai, o likusieji….

  25. Sveiki. Norėjau pasidomėti kokia muzika groja? Man ji labai patinka, bet niekur nerandu jos pavadinimo.. Gal galėtų kas padėti?

  26. Nuo paaugslytės domuosiu valgo gaminimu, rinkau, tikriausiai, kaip ir daugelis čia iš mūsų, kulinarinius receptus, dar ir dabar taip darau… perduosiu savo dukrytėm 🙂 Tačiau bėgant metams, esant dideliam gyvenimo tempui, pastebėjau, kad didelis pagreitis atsirado ir mano virtuvėje, tarsi nėra kada mėgautis… Keista, bet užteko pažiūrėti Jūsų pirma rodomą laidą ir… atsirado dingęs įkvėpas eksperimentuoti, kurti…kažkaip po truputį po truputį ir vėl ateina susidomėjimas…
    Dėkoju. Jūs nuostabi. 🙂

  27. Bulvių karis gavosi ugninis! Visos čakros atsivėrė ir karma išsivalė 🙂 kitą kartą gaminsiu be pipiriuko, nes buvo tikrai per aštru, nors aštrumą mėgstam. Šiaip labai skanus patiekalas ir jau įtrauktas į šeimos valgiaraštį 🙂

  28. Sveiki, gal zinote, kokios dainos istrauka groja per Beatos laida? Dazniausiai tarp skirtingu receptu gaminimo.
    Aciu.

  29. Kadangi pati esu vireja ir visat duomiuosi naujovemis tai tavo laideles Beata stengiuosi nepraleisti nei vienos,nes tiek geru ir nesudetingu receptu bei naudingu patarimu dar nei vienoj laidoj nesu radusi, ir siap labai siltai bei artimai bendrauji su savo ziurovais. Sekmes tau .P.s visi tavo receptukai nerealiai skanus o ypac dievinu kondensuoto pieno pyraga man jis buvo naujas atradimas

Rašyti komentarą