Spausdinti

Braškių sezonas prasidėjo. Daugiausia parduotuvėse ir pas tuos, kurie jas šiltnamiuose augina, bet upės neužtvenksi – braškės čia. Tik, deja, ilgam neužsibūna. Taigi – valgyk braškę, kol jų yra… Ir iš viso, ar yra kas nors dar gražiau už braškę??? BRAŠKĖ buvo ir mano pirmos mašinos vardas…O grįžtant prie valgomų braškių, tai skanu jas valgyti su ledais, grietinėle, kefyru, pienu, šampanu ir t. t. t. t. t. Aš siūlau tokį labai paprastą tortuką, nekeptą. Reikia tik sausainių, grietinėlės, braškių ir mėtų ant viršaus pabarstyti, kad gražiau būtų…Naudoti formą su išimamu dugnu ir garbanotais krašteliais, jei tokią turite. Aš tokias turiu mažas, tai ir gaminau du tortukus.

 

 

Braškių tortas labai greitas

0
komentarai
12
Porcijos
6 asm.

Reikės:

100 g sausainių
Riešutų (nebūtina)
Cinamono (nebūtina)
50 g sviesto
Grietinėlės
Cukraus
Braškių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius sutrinti į trupinius, pridėti smulkintų riešutų, jei norite – ir cinamono (aš cinamono negailiu ir dėjau maltų migdolų).

2

Sviestą ištirpinti ir užpilti ant trupinių, išmaišyti.

3

 Tada trupinių mase iškloti torto formą, trupiniai neturi būti košė, o tik šiek tiek drėgni nuo sviesto, kad suliptų į krūvą. Išklotas formas įdėti į šaldytuvą (į šaldiklį galima, jei norisi greičiau).

4

Grietinėlę išplakti su trupučiu cukraus. Dešimties minučių šaldiklyje turėtų pakakti sutvirtėti torto pagrindui.

5

Padą išimti iš formos (labai atsargiai, kad nesubyrėtų). Į formą drėbti grietinėlę, ant viršaus sukrauti braškes ir skanaus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Skaičiau receptą ir pagalvojau, kad vietoj sviesto ir riešutų, galima naudoti riešutų sviestą. Dar net sveikiau gaunasi. 🙂

Rašyti komentarą