Bananų duona yra vienas iš tų dalykų, kuriuos sveika ir pravartu mokėti išsikepti dėl keleto priežasčių… visų pirma, tai nepaprastai greitas kepinys, nereikalaujantis nei per didelės agregatų linijos anei didelio triūso, kitas reikalas yra tas, kad tai vienas geresnių bananų panaudojimo būdų. Nežinau, kaip jūs, bet man geriausias vaisius valgymui yra obuolys, bet tai nereiškia, kad bananas blogas, tiesiog – kitoks. Bananas tiesiog puikiai sudalyvauja kepinuose, jo įdėjus, pasunkėja visa kepinio tekstūra, jis puikiai pranyksta tešloje ją visaip praturtindamas, taip galima dėti mažiau kitų ingridientų, tokių kaip pvz., sviestas ar grietinė. Belieka tik kiaušiniai ir miltai, na, ir aišku, cukrus. Bananų duonos receptas yra ir mano naujoje knygoje „Metai Beatos virtuvėje”, ten ji su riešutais ir su kefyru, ir šiek tiek mažiau sviesto… arba kaip sako mano draugė Indrė, – sudėtingesnis… tai dabar atėjo laikas pasidalinti Indrės bananų duonos receptu, kurio istorija yra ilga ir neeilinė… O buvo taip, kažkada Indrė dirbo laidoje „Labas rytas” (o kas joje nedirbo, norite pasakyti???) Ha ha ha, aš pažįstu bent keletą…. tais laikais, turbūt jau beveik prieš dešimt metų, ji buvo atsakinga už rubriką „Pusryčiai su žvaigžde” ar kažkaip ji ten vadinosi… ir vieną kartą kažkas atsitiko, kad kažkokia žvaigždė negalėjo pasidalinti receptu su žiūrovais ir priimti Indrės su operatorium filmuoti tų pusryčių. Ir tada, kaip visada būna tokiais atvejais, žurnalistas sukasi kaip išmano, bet naują temą randa – tikrai nebūna juodo lauko eteryje. Taigi, tada į eterį pateko nelabai žvaigždė, bet amerikietis kažkoks, kuris ir pademonstravo Indrei, kaip kepti bananų duoną…. Ir jūs jau galvojat, oi kokia galvota, kokia stropi žurnalistė, receptą išlaikė iki šių dienų – valiooo! Klystate, tuo metu Indrė daug geriau nusimanė apie ką tik nori, bet ne apie viryklę – sumontavo, uzgarsino ir viso gero. Bet Indrės draugė Neringa, buvo tas žmogus, kuris užsirašė receptą ir išsaugojo. Ir dabar, po tų dešimties metų, kai Indrei viryklė pasidarė pirmą kartą gyvenime aktuali, ji gavo tą receptą, uzmirštą ir iš amerikiečio gautą…. Tai spėkite, ką dabar Indrė visiems svečiams savo kepa???? Bananų duoną….. Ir aš ragavau ir paskui namuose dar išsikepiau, ir Indrės bananų duona buvo tokia skani, kad mano vyras net suabejojo, tavo ar bus tokia pati skani kaip Indrės??? (žinau žinau, pats prašosi). Receptas lygiai toks, kokiu Indrė pasidalino, tik aš pridėjau prieskonių truputį – truputį malto cinamono ir gvazdikėlių…. ir įspėju, karšta su pieniškais ledais — hmmm, žaibiškas ir sėkmingas desertas, todėl, kaip matote nuotraukoje, buvo tiesiog šaukštu kampas nukabintas…

Komentarai
  1. Beata, ar tai gali būti ta pati bananų duona, kurią kažkada kepei savo laidoje, kuri buvo rodoma per LTV? buvau kažkur užsirašiusi tą receptą, bet niekiap neatkapstau kur…vis žiūriu kartojimus dabar rodomus per LTV2 ir laukiu bananų pyragiuko 🙂

  2. Oj kaip man patinka tokie receptai 🙂 Kol svečiai kyla liftu – užmaišoma tešla. Kol verdi kavą, o sveciai kuičiasi prieškambaryje – gardėsis jau garuoja ant stalo. Vėluojantys negauna nieko 😀
    Labai skanu.

  3. Ką tik išsikepiau! Skanumėlis! O jau kvapas! 🙂 Visi liko labai patenkinti 🙂 Ačiū už receptuką! Labai lengva pagaminti, tik man užtruko apie 50 minučių iškepti.

  4. Labai jau gardžiai ta bananų duona atrodo, kad kepsiu ir aš, turėjau savo receptą senais laikais, bet pabandysiu šitą:)Tik norėjau paklausti, ar tinka kepti kekso formoje?Ar nereiks po to su kokiais šaukštais ir kitais įrankiais krapštyt iš tų keksinės griovių?:)

  5. Pastoviai kepu pagal si recepta, tik idedu gera sauja graikisku riesutu.
    Labai skanu! Aciu Beatai! Aciu Indrei!

Rašyti komentarą