8241
Beatos virtuvė

Balti balti Baltos vakarienės karoliai

(6)

Kas per dalykas yra ta balta vakarienė? Tai toks įvykis kuriame žmonės dalyvauja savanoriškai, patys sveiku protu vadovaudamiesi, užsirašo į sąrašus, paskui laksto po miestą ieškodami kėdžių ir staliukų, juos vežioja savo mažomis mašinomis, padalina draugams, tada susirenka baltas staltieses ir baltas lėkštes (ginkdie, ne plastmasines) ir nešini kėdėmis, stalais beigi piknikų krepšiais, kuriuose sudėti visi įrankiai, rakandai, indai ir maistas, eina kaukšėdami aukštakulniais (vyrai, aišku, nekaukši) aikštėmis ir gatvėmis, spiečiasi kaip žąsys išskridimui į pulkus, ir taip nuvingiuoja iki vietos, kuri būna paviešinama paskutinę minutę.

Tai va, čia trumpai. O pradėjo viską prancūzai. Pradžioje piknikavo pievose, kai tik ta tradicija užgimė, dabar persikėlė į miestus. Aš atsimenu, kaip apie tą įvykį pasakojo draugė iš Paryžiaus, o paskui va – bac, ir Vilniuje pradėjo organizuoti modernūs žmonės. Tai jau tikrai visi matėte ir girdėjote, aš tik pasakysiu, kad ta balta vakarienė yra tikrai panašių konkurentų neturintis reikalas…

Pernai aš nedalyvaavu, nes filmavau jau artėjantį sezoną, (tą kartą buvome pas Editą Mildažytę sodyboje), o šiais metais filmavimai jau buvo įvykę, tai galėjau ir aš pasipuošti baltai.

IMG_5665

Buvo labai smagu. Visada galima, aišku, ir sau pasidaryti tokią šventę be didelių įsikišimų ir organizacijų, bet, kaip visuomet būna, geroms šventėms reikia kelių dalykų ir rekvizitų, beigi taisyklių, nes jas visas įvykdę galime sukurti gerą nuotaiką:

– Dress Kodas (pasirinktinai – balta tinka visiems)

– Stalo etiketas (stiklas, porcelianas ir jokios plastmasės)

– Suvaržymai (neštis stalus ir kėdes)

– Paslaptis (Nežinoma vieta)
– Bendruomenė (ar draugai, ar šiaip visi susirinkę, staiga pajuntą bendrumo jausmą).

Na va, visus šiuos punktus įvykdžius, bet kokia šventė bus gera.

IMG_5704

O štai čia – mano karoliai.

Maistas. Aš pasisiūliau visiems draugams padaryti salotas. Tų lapų salotose šįkart buvo ne tiek daug, bet daugiau daržovių visokių ir truputį sūrių. Jei mėgstate tikslumą, tai vardinu: keptos paprikos, cukinijos ir baklažano ritinukas, juodi lęšiai su čimičiuri keptomis cukinijomis ir šparaginėmis pupelėmis, saldi bulvė kepta su pančeta, mozarela, marinuota granatų sirupe, pomidorai, nektarinai, truputis rukolos ir salotos lapų. Mintis buvo tokia – iš mano plastmasinių dubenų, įsidedame į gražias lėkštes ir valgome kaip ponai.

IMG_5655

Taip ir padarėme. Mano draugė Giusy atnešė nerealaus skanumo aštuonkojo ir bulvių salotų (receptą išgauti mėginsiu ateityje). Kiti draugai paruošė labai skanią lašišą su sezamų sėklomis. Buvo PUOTA. Desertui – morengiukai šokolade ir balti macaroons.

IMG_5671
Patikėkite, stalai buvo nukrauti iš esmės, ne tik pas mus, bet pas visus! Ir visas maistas elegantiškas ir gražiai serviruoras, jokių ten čipsų ir keptos duonos taip pat nebuvo, tiesa, vieni kaimynai padarė tokį šiuolaikinį miestiečio stalą: sušiai ir KFC… Ha ha ha ha…

IMG_5658

Visi fotografavosi ir selfino nesustodami. Tikrai visi atrodo labai gražiai, kai apsirengia baltai – tokie puošūs ir tvarkingi. Aš pati savo tik vieną nuotrauką įdėjau ir vėliau, tik šeštadienį ryte…

Beatos virtuve_balta vakariene

Buvo labai geras vakaras. Vis tik pasipuošti ir stalą gražiai pasidengti yra visada šventė.

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Paula parašė:

    atrode is tiesu labai linksma! gaila nezinojau! 🙂 O Beata, ar bus kokiu pamokeliu siom savaitem Beatos Virtuveje Gedimino prospekte? 🙂 http://enjoybypaula.wordpress.com

  2. RŪTA parašė:

    Labai fainas renginys. 10 balu. Dar nesu taip linksmai linksminusi Gedimino pr. 🙂 O Beatos patarimus dėl baltos vakarienės mačiau čia: http://www.ivilnius.lt/naujienos/pramogos-naujienos/vakariene-baltai-gedimino-prospekta-paskandino-elegancijos-juroje/69643d33303932

  3. Nijole parašė:

    Esu sužavėta…

  4. B parašė:

    Beata, Giusy salotos laabai paprastos, tipines ispaniskos: virtas astunkojis, virtos bulves (santykis daugmaz 2:3), rupi juros druska, alyvuogiu aliejus ir parukytos paprikos milteliai. Tokia cia klasikaa, o varijuoti galima ivairiai ( acto ar prieskoniu). Beje, toks patiekalas patiekiama kaip tapa: ant griezinelio bulves gula griezinelis astunkojo – viskas. Laaabai paorasta ir skanu!
    P.s. ir as kada nors planuoju sudalyvaut baltoj vakarienej 🙂 pas mus Diuseldorfe irgi kas metais buna.

Palikite komentarą

https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.